Augusztus végén várható

Rendkívüli parlamenti ülés lesz a pedagógusbérek miatt

Rendkívüli parlamenti ülés lesz augusztus 20-a után a köznevelési törvény módosítása miatt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára

2013.08.01 08:32MTI

Hoffmann Rózsa a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában ezt azzal indokolta, hogy meg kell teremteni a pedagógusbérekkel kapcsolatos változások jogszabályi hátterét. 

A joganyagot már előkészítették, csak a parlament döntése hiányzik - tette hozzá. Hoffmann Rózsa kifejtette, a korábban elfogadott törvény szerint az iskolákban, óvodákban, kollégiumokban pedagógus munkakörben pedagógus végzettséggel dolgozók kaptak csak volna béremelést. 

A kormány viszont úgy döntött - folytatta -, hogy kiterjesztik a jogosultak körét, viszont kisebb lesz a béremelés mértéke. Ha a parlament elfogadja a módosítást, akkor a pedagógiai szakszolgálatokban és intézetekben, gyermekvédelmi intézményekben pedagógusi munkát végzők is kapnak béremelést. Ennek mértéke az eredetileg tervezett emelés összegének hatvan százaléka, majd minden év szeptemberében tíz százalék egészen 2017-ig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.