Július közepén kezdték postázni a nyomtatványokat

Augusztusban indul a határon túli magyar választópolgárok regisztrációja

Augusztus 1-jén, csütörtökön veszi kezdetétta határon túli magyar választópolgárok regisztrációja.

2013.07.29 15:56MTI

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) még július közepén kezdte el postázni a határon túli, kettős állampolgárságú magyarok regisztrációs nyomtatványait a 2014-es tavaszi országgyűlési választásra. Az érintettek a kiküldött nyilatkozatokon, illetve elektronikusan jelezhetnek vissza, ha regisztrálni akarják magukat a választásra. 

Az NVI korábbi adatai szerint 420 ezer az egyszerűsített eljárásban honosított magyar állampolgárok száma. Az Országgyűlés 2011. december 23-án döntött úgy, hogy a határon túli magyarok szavazati jogot kapnak, de a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok csupán pártlistára szavazhatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.