Emberi jog

Strasbourgban regisztrálták az LMP beadványát

A párt azt szeretné, ha a bíróság kimondaná, hogy "a Ház rendjét szabályozó törvényeket nem lehet a képviselők véleménynyilvánításának korlátozására felhasználni".

2013.07.29 09:06MTI

Befogadta és már regisztrálta a strasbourgi emberi jogi bíróság az LMP beadványát, amellyel a párt azután fordult a nemzetközi intézményhez, hogy három képviselőjét pénzbírsággal sújtotta az Országgyűlés a földtörvény parlamenti szavazásakor a Ház rendjét súlyosan sértő magatartása miatt - írta a Magyar Nemzet hétfőn.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke a lapnak elmondta, hogy a regisztrálás csak az első formai lépés, az érdemi döntési folyamat reményeik szerint ősszel kezdődhet el. A párt azt szeretné, ha a bíróság kimondaná, hogy "a Ház rendjét szabályozó törvényeket nem lehet a képviselők véleménynyilvánításának korlátozására felhasználni" - írta a Magyar Nemzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.