Kormány

Kiemelt jelentőségű lett több fejlesztési projekt is

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánították a főváros VIII. kerületében tervezett Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelye - Európai Oktatási Központ létrehozásához szükséges közigazgatási hatósági ügyeket.

2013.07.26 21:36MTI
Fotó: MTI

Budapesten a VIII. kerületi Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelye - Európai Oktatási Központot, a Normafa Park történelmi sportterület beruházást és a belvárosi ifjúság- és gyermekvédelmi programokhoz épülő közösségi teret, valamint a mohácsi folyami határőrizeti rendszert és a Haraszti közúti határátkelőhelyet érintő beruházásokat kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány.

Az erről szóló kormányrendeletek a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelentek meg.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánították a főváros VIII. kerületében tervezett Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelye - Európai Oktatási Központ létrehozásához szükséges közigazgatási hatósági ügyeket. Ugyancsak nemzetgazdasági szempontból minősítették kiemeltté az ifjúság- és gyermekvédelmi programok, az aktív kikapcsolódás lehetőségeit ötvöző közösségi tér megteremtése és működtetése érdekében megvalósuló Erzsébet téri beruházással összefüggő, valamint a Normafa Park történelmi sportterület megvalósításához szükséges közigazgatási hatósági ügyeket.

Emellett rendeletet hozott a kormány arról is, hogy kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja az Országos Rendőr-főkapitányság "Folyami határőrizeti rendszer fejlesztése Mohácson" című projektjével, továbbá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által megvalósítandó, Magyarország és a Szerb Köztársaság közti határforgalom ellenőrzésért, valamint vámellenőrzésért felelős hatóságok számára az ellenőrzés feltételeinek magyar államterületen, közös helyen való biztosítását célzó, Bácsszentgyörgy-Rastina (Haraszti) közúti határátkelőhelyet érintő beruházásával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.