Megvan az akcióterv

Holland-magyar rendőrségi együttműködés

A magyar és a holland rendőrség műveleti együttműködési akciótervet írt alá2013. második felére.

2013.07.26 18:08MTI

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint holland és magyar szakértők az elmúlt évek tapasztalatait összegezve megállapították, hogy megszaporodtak az emberkereskedelemhez, különösen a munkacélú kizsákmányoláshoz és a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések, ami szorosabb együttműködést igényel a két ország között. 

Az emberkereskedelem elleni harc közös nyomozásokban, a legjobb gyakorlatok átvételében és a személyes tapasztalatcserében nyilvánul majd meg. Az együttműködés célja "a hatáskörök, a két ország jogrendszerének, igazságügyi felépítésének tisztázása" - emelte ki a rendőrség. Ebben útmutatást nyújt majd egy gyakorlati szemléletű, felhasználóbarát, magyar, angol és holland nyelven készülő kézikönyv. A felderítést folytató szervek közötti gyors és hatékony információáramlást a kiépített jelzőrendszer segíti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.