Egyre több jelentkező

Corvinus: töretlen az egyetem népszerűsége

Agrártudományi területen 14, műszakin 13, pedagógus képzési területen pedig 20 százalékkal több hallgató tanul majd - közölte a felsőoktatási intézmény.

2013.07.25 23:43MTI

A Corvinus Egyetem szerint az intézmény népszerűsége töretlen, mivel két százalékkal többen jelentkeztek az egyetemre, és négy százalékkal több hallgatót fogadnak be. Az intézmény csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a jelentkezések száma az előző évhez képest közel két százalékkal emelkedett, és a szakos kapacitások, valamint a jelentkezők számának országos csökkenése ellenére is több hallgatót vettek fel az idén.

Szeptembertől az egyetemen 3815 alap- és mesterszakos gólya kezdheti meg tanulmányait. Agrártudományi területen 14, műszakin 13, pedagógus képzési területen pedig 20 százalékkal több hallgató tanul majd - közölte a felsőoktatási intézmény, hozzátéve: a legnépszerűbb a gazdálkodástudományi kar, ahová 5129-en felvételiztek, közülük ősszel 1750-en kezdhetik meg tanulmányaikat.

A legmagasabb pontszámra a gazdasági képzésekhez és a nemzetközi tanulmányokhoz volt szükség, az alkalmazott közgazdaságtan és gazdaságelemzés képzéshez, valamint a magyar és az angol nyelvű nemzetközi tanulmányok szakához is 465 pont kellett. Az egyetem közleményében megjegyezte: váratlanul néhány önköltséges szakra való bejutáshoz jóval magasabb pontszámra volt szükség, mint a legtöbb állami ösztöndíjas képzéshez.

Az országos összjelentkezés tekintetében idén a vezetés és szervezés mesterszak áll az élen 1452 felvételizővel. Ebből a pályázók legnagyobb számban a Budapesti Corvinus Egyetemre adták be a jelentkezéseket; állami ösztöndíjas helyre 490-en felvételiztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.