Nem vállalják

A régi trafikosok beintettek az átmeneti dohányárusításnak

Több régi trafikos nem vállalja az átmeneti dohányárusítást azokon a kistelepüléseken, ahol senki nem nyert koncessziót, mert túl sokba kerülne.

2013.07.20 07:23MTI

"Melyik falusi trafikosnak érné meg, hogy több százezer forintot költsön az amúgy is szerény jövedelmű boltjára?" - kommentálta a Népszavának Szabóné Szabados Katalin, a Trafikkárosultak Mozgalom vezetője a bama.hu értesülését, miszerint sok kisbolt nem vállalja a dohányárusítást azon az 1150 kistelepülésen, ahol nem volt érvényes pályázat.

A lap szerint legalább 100 ezer forintos pluszköltséggel kell számolniuk a törvényileg előírt design miatt, és ha még szeptemberben is működtethetnék az üzletet, még egy 600 ezer forintos pénztárgépet is be kellene szerezniük, miközben fogalmuk sincs, meddig trafikozhatnak.

Az elmúlt hónapokban a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. megkereste az 1150 település polgármesterét, jelöljenek ki egyetlen embert, akit alkalmasnak látnak rá, hogy biztosítsa a dohányárusítást. Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke a lapnak azt mondta, hogy tudomása szerint, egyetlen polgármester sem élt a lehetőséggel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.