Érintettség

Mi közük a Széchenyi programirodáknak a trafikokhoz?

Török Zsolt egy levelet mutatott be, amely szerint a koncessziót elnyert cégek, illetve azok képviselői a Széchenyi programirodákban kötötték meg a szerződéseket.

2013.07.14 12:49MTI
Fotó: MTI

Az MSZP az Európai Unió által támogatott Széchenyi programirodáknak a "trafikmutyiban" való részvételéről, hasznáról vár válaszokat. Török Zsolt, a párt szóvivője vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján egy levelet mutatott be, amely szerint a koncessziót elnyert cégek, illetve azok képviselői a Széchenyi programirodákban kötötték meg a szerződéseket.

Az MSZP a magyar kormánytól és az Európai Unió illetékeseitől is azt kérdezi, szabályos-e ez egyáltalán, és az unió tudott-e arról, hogy "a piac pofátlan lenyúlását célzó trafikmutyihoz" az EU által támogatott infrastruktúrát is igénybe veszik a fideszesek. Gyulay Zsolttól, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. vezetőjétől pedig azt kérdezik, milyen szerződést kötöttek a Széchenyi programirodákkal, fizettek-e a közreműködésükért, és azoknak ez milyen haszonnal járt.

Török Zsolt kiemelte továbbá, hogy a "trafitmutyit" törvényileg nem készítették elő megfelelően, csak annak a "lenyúlásrészét". Így történhetett meg, hogy szabályozatlan körülmények között iskolák, óvodák, egészségügyi intézmények közelében, közvetlen szomszédságában nyithattak meg dohányboltok - tette hozzá, megjegyezve: a Ferenciek terén például egy egyházi kegytárgyakat árusító bolttal közös helyen nyílt "trafikmutyiüzlet".

A szóvivő azt is elmondta, hogy az előkészítésbe más hibák is csúsztak, ugyanis a szeszárusítás területén is anomáliák keletkeztek.

Közölte, az MSZP mindkét területen határozott lépéseket tervez az Országgyűlés őszi időszakára, szeptemberben törvénymódosítást fognak benyújtani.

Török Zsolt leszögezte: az MSZP kormányra kerülése esetén felülvizsgálják a szerződéseket és új pályázatot írnak ki, amelyen a hazai kisvállalkozók élvezhetnek előnyöket. Ezt az intézkedést ebben a formában biztosan eltörlik - szögezte le az MSZP szóvivője.

Utalt arra, hogy jövő héttől már csak a nemzeti dohányboltokban lehet kapni dohányterméket, így 35-40 ezer család, amely korábban ebből is élt, akár tönkre is mehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.