Nincs koncepció

A DK szerint a felsőoktatási mutyinak is véget kell vetni!

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány három évvel a hatalomra kerülése után sem képes működő, tervezhető, európai mintákat követő felsőoktatási koncepció kialakítására.

2013.07.14 12:24MTI

Niedermüller Péter, a párt alelnöke az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta, "felsőoktatási mutyi" van. Szerinte ma az egyetemeknek és főiskoláknak állandóan változó, kiszámíthatatlan, bizonytalan környezetben kell lavírozniuk. Hozzátette: a kormány több tízmilliárd forintot vont ki eddig a felsőoktatásból, ami elbocsátásokhoz, az oktatás színvonalának csökkenéséhez vezetett.

A DK alelnöke szerint a kormány a felsőoktatási intézmények állami támogatását is az egyetemi vezetés kormánypárthoz való viszonyától teszi függővé; a rektorokat pártszempontok alapján nevezik ki, állami támogatáshoz is elsősorban azok az intézmények jutnak, amelyeknek kormánypárthoz közeli vezetői vannak.

Niedermüller Péter közölte: a DK felszólítja a kormányt, hogy azonnal hagyjon fel az asztal alatti pénzosztogatással, tartsa tiszteletben az egyetemek autonómiáját, dolgozzon ki egységes és hatékony szempontrendszert, hagyja érvényesülni az egyetemek közötti versenyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.