Hatóságilag

Megkezdődött az "Ivanits-villa" jogsértő módon épült kerítésének elbontása

Megkezdték a XVII. kerület Rákoskert városrészében lévő "Ivanits-villa" szabálytalanul felépített kerítésének bontását.

2013.07.01 18:11MTI

A XVII. kerületi önkormányzat közölte: egy 2003-as helyszíni szemle állapította meg, hogy Ivanits József autókereskedő-vállalkozó villáját engedély nélküli kerítéssel vette körbe, a szomszédos közparkból 20 méteres sávot leválasztott és elfoglalta a Strázsahegyi dűlő egy szakaszát is, ezzel megakadályozta az út közforgalmát. 

Még 2003-ban a hatóság jogerős határozatban kötelezte az építtetőt a jogtalanul felépített építmények (kerítés, gondnoki lakás, tó-rendszer, fedett kerti építmény kemencével) elbontására, de ezt a tulajdonos a kiszabott bírságok ellenére sem tette meg. 

Egy évvel később az önkormányzat bérleti szerződést kötött az illegálisan elkerített területekre, ennek aláírásakor azonban már jogerős volt a kerületi jegyző határozata, amelyben a kerítés lebontására kötelezte Ivanits Józsefet. A szerződésben az 1614 négyzetméter elfoglalt területre az önkormányzat szerint alacsony, havi nettó 4.166 forint bérleti díjat szabtak ki, amely éves szinten közel nettó 50 ezer forintot jelent.
 
A szerződés 2009. december 31-én járt le. Az önkormányzat 2009 végén felszólította a bérlőt, hogy az ingatlan kerítését az ingatlan-nyilvántartásban a tulajdonaként nyilvántartott telek jogi határára helyezze vissza, de ezt nem tette meg. Ezután háromszor végrehajtási bírságot szabtak ki Ivanits Józsefre, melyeket az építtető megfellebbezett, illetve a bírósághoz keresetet nyújtott be a másodfokú határozat ellen is. 

A bíróság minden esetben helybenhagyta a polgármesteri hivatal határozatait. A hatóság hétfőn a polgármesteri hivatal 2013 áprilisában hozott jogerős határozatának értelmében a szabálytalanul felépített kerítés elbontását hatósági eljárásban kezdte el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.