Árvíz

Egész nap szivattyúzták a vizet Szigetmonostoron

A megemelkedett talajvíz miatt Szigetmonostor érintett területein egész nap szivattyúzták a vizet, amelyet az ártéri erdőbe emeltek át.

2013.06.30 22:08MTI

Szigetmonostoron tizennégy szivattyú üzemelt folyamatosan vasárnap, így sikerül eltávolítani az utcákból, az épületek közül és a kertekből a felgyülemlett vizet. Vasárnap összesen huszonkilenc vízügyi és katasztrófavédelmi szakember dolgozott a területen.

A levonuló dunai árhullám által okozott károk miatt Nagymaroson ketten, Szobon négyen még mindig nem költözhettek vissza az otthonaikba - olvasható a közleményben.

Molnár Zsolt, Szigetmonostor független polgármestere az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a belvíz miatt csütörtökön kiköltöztetett 21 lakó még nem térhetett vissza otthonába, illetve Horány területén továbbra sem használható a fúrt kutak vize. A település vezetőjének beszámolója szerint az utcákban már nem áll a víz, csak néhány telken. Az erdőterületen lévő úgynevezett pangóvizek szintje 20 centiméterrel apadt, emellett már a pincékben is érzékelhető a talajvíz visszahúzódása. A polgármester hozzátette: reményeik szerint a jövő hét közepére jelentősen javulhat a belvízhelyzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.