Árvíz után...

Már 25 településen befejeződtek a helyreállítási munkálatok Pest megyében

Huszonöt Pest megyei településen már befejeződtek a dunai árhullám levonulása utáni helyreállítási munkálatok, Nagymaroson ketten, Szobon huszonketten várnak még arra, hogy visszaköltözhessenek otthonukba.

2013.06.27 19:41MTI

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság közleménye szerint már csak Szigetmonostoron kell elbontani a homokzsákokat és fertőtleníteni a fakadóvízzel érintett területeket. 

Itt korábban az önkormányzat 7,7 kilométeren épített ideiglenes védművet, hogy megvédje a területet a dunai árhullámtól, ebből 4,3 kilométernyit bontottak vissza. A fertőtlenítés Szigetmonostoron az elöntött terület 19 százalékán történt meg eddig, összesen 361 hektáron. 

A korábbi 90 ember után a további 21 lakó is visszaköltözhetett a sződligeti Viktor Speciális Otthonba. Csütörtökön mintegy 210-en dolgoztak az árvíz által érintett településeken a homokzsákok elbontásán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.