Szignó

Aláírta a földtörvényt az államfő

Áder János köztársasági elnök aláírta a múlt héten elfogadott földtörvényt pénteken.

2013.06.28 14:48MTI

Áder János köztársasági elnök aláírta a múlt héten elfogadott földtörvényt pénteken. Mint korábban már elmondta: "Nekem nem tisztem az, hogy a törvények tartalmi kérdéseibe belemenjek." Ezt azzal indokolta, hogy szerinte nem vitatható, hogy a jelenlegi kormánykoalíciónak megvan a megfelelő támogatottsága, legitimációja politikai programjának végrehajtásához.

A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján közzétett közleményben egyebek mellett az áll: az államfő megállapította, hogy a földtörvény alkotmányossága sem tartalmi, sem formai szempontból nem vonható kétségbe, így kihirdetésének nincs alkotmányos akadálya.

Áder János szerint nem hivatkozhatnak házszabálysértésre azok, akik erőszakos fellépéssel akadályozták, hogy az elnök levezesse az Országgyűlés ülését.

"Nem mindegy, milyen példát közvetítünk: rend nem születhet rendbontásból, törvényesség a törvénytelenségből, joguralom a jogtalanságból" - fogalmazott az államfő.

A mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló jogszabályt jobbikos képviselők folyamatos tiltakozása közepette, az ellenzéki frakció által kért név szerinti helyett gépi szavazással múlt pénteken fogadta el a parlament.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.