Botrányos körülmények között fogadták el

LMP: Áder ne írja alá a földtörvényt!

Az LMP arra kéri Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a pénteken megszavazott földtörvényt.

2013.06.22 12:32MTI

Lengyel Szilvia LMP-s politikus, független országgyűlési képviselő emlékeztetett: pénteken botrányos körülmények között fogadták el azt a földtörvényt, amely meghatározó jelentőségű Magyarország és a magyar vidék számára.
 
Az LMP a vidék népességmegtartó erejéért aggódik, a vidéki megélhetés jövőjéért, ezért reméli, hogy Áder János köztársasági elnök a gazdák és magyar vidék mellé állva nem írja alá ezt a törvényt - mondta. Az LMP álláspontja szerint a név szerinti szavazás a házszabály lényeges eljárási rendelkezése, amelyet bármely képviselőcsoport kérésére biztosítani kell, így azt a levezető elnök nem bírálhatja felül. 

Az ellenzéki párt szerint emiatt a földtörvény elfogadása komoly aggályokat vet fel. Az LMP a vidék megélhetéséért aggódva segélyvonalat indított az állami földpályázatokon hátrányos helyzetbe kerülő gazdák számára. A párt szakértői jogi tanácsadást, nyilvánosságot biztosítanak a jelentkezők számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.