Az áldozatok között gyerekek is voltak

Öldöklés, etnikai alapon - Nigériában

Legkevesebb 33 embert öltek meg fegyveres támadók Nigéria középső részén, ahol súlyos etnikai zavargások zajlanak - jelentette pénteken a This Day című újság.

2013.06.28 13:01MTI
Fotó: MTI

A tudósítás szerint a feltehetően a szomszédos Nigerből érkező fegyveresek a tarok klán három falujára csaptak le Plateau szövetségi államban, otthonaikban lőtték le a lakókat, és több mint száz házat felgyújtottak. Szemtanúk szerint az áldozatok között gyerekek és idősek is voltak.

"A halottak pontos számát egyelőre nem tudjuk, mert még mindig találunk újabb holttesteket a bokrokban - mondta egy helyi lelkész, Nandip Miri tiszteletes.

A támadók motorkerékpárokkal üldözték az embereket, és könyörtelenül legyilkolták a menekülni próbálókat - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.