2006 óta tartott

Véget ért Nigériában a halálbüntetések moratóriuma

Négy halálraítéltet végeztek ki Nigériában hétfőn, és ezzel véget ért a halálbüntetések végrehajtására 2006 óta tartott moratórium.

2013.06.25 07:45MTI

Mind a négy férfi köztörvényes bűnöző volt, gyilkosságért vagy fegyveres rablásért ítélték el őket már 16 évvel ezelőtt. Akasztással végezték ki őket. Egy emberi jogi ügyekkel foglalkozó ügyvéd beszámolója szerint egy ötödik elítélt kivégzését is tervezték, de az az akasztófával kapcsolatos műszaki probléma miatt halasztást szenvedett, és nem lehet tudni, hogy a büntetést ténylegesen végrehajtották-e. 

Az Amnesty International (AI) nemzetközi emberi jogi szervezet elítélte a halálbüntetések "hirtelen és brutális" újraindítását Afrika legnépesebb, 160 milliós országában. A szervezet úgy fogalmazott, hogy az emberi jogok szempontjából fekete nap lett ez a hétfő. Az AI úgy tudja, még több mint ezren várnak halálos ítéletük végrehajtására az országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.