"Sérti az érintettek méltóságát"

Új Ptk.: kimaradtak a "bejegyzett élettársak", az Ab-hoz fordult az ombudsman

Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa, mivel véleménye szerint sérti az érintettek méltóságát, hogy az új polgári törvénykönyv (Ptk.)"hozzátartozó" fogalmából kihagyták a "bejegyzett élettársakat"

2013.06.27 16:32MTI

Az alapvető jogok biztosa az új Ptk. aggályos fogalommeghatározásának felülvizsgálatát és megsemmisítését kérelmezte az Alkotmánybíróságtól. 

Az ombudsman hivatalának közleménye emlékeztet arra: több panaszos, köztük országgyűlési képviselők, jogvédő civil szervezetek is beadványban kérték az alapvető jogok biztosát, hogy a február 26-án kihirdetett új polgári törvénykönyv egyes rendelkezéseivel kapcsolatban kezdeményezze az Ab eljárását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.