Köz-és magánszférában egyaránt

Európai szintű bejelentővédelmi rendszer a korrupció visszaszorítására

"A köz- és magánszférában egyaránt tartalmaz bejelentővédelmi intézkedéseket a korrupció visszaszorítása érdekében a panaszokról és közérdekű bejelentésekről szóló törvényjavaslat, amelyet ma nyújt be a kormány a parlamentnek."

2013.06.25 12:23MTI

Rétvári Bence, a közigazgatási és igazságügyi tárca parlamenti államtitkára elmondta: a javaslattal független kivizsgálási lehetőséget és teljes anonimitást biztosítanak minden bejelentőnek.
 
A bejelentéseket az ombudsman bírálja majd el - tette hozzá Rétvári Bence, hangsúlyozva, hogy a magánszférában bevezetik a bizalmi ügyvéd státuszát. Egy-egy cég megállapodást köthet ügyvédekkel, ügyvédi irodákkal akiket köt a titoktartás, és akikhez az alkalmazottak fordulhatnak. Ezek a bizalmi ügyvédek léphetnek fel a cégen belüli visszaélésekkel szemben. 

Az államtitkár szerint a törvény érdemben javíthat a korrupcióellenes küzdelem helyzetén, és hatékony eszköze lehet a korrupcióellenes harcnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.