Vádat emeltek

Rendőröket bántalmaztak Kenderesen, elkészült a vád

Az utcán lévők közül többen biztatták az elkövetőket a bántalmazásra, köztük leghangosabb egy fiatalkorú volt, aki egy alkalommal az egyik rendőrt meg is lökte. A tömeg csak a megérkezett rendőri erősítés hatására húzódott vissza.

2013.06.24 13:24MTI

Kenderesen rendőröket bántalmazó négy emberrel szemben emelt vádat a Szolnoki Nyomozó Ügyészség a Karcagi Járásbíróságon - közölte Balázsné Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivője.

Balázsné Busku Terézia elmondta, a vádirat szerint január 24-én délután Kenderesen a helyi rendőrőrs járőrei megállítottak egy járművet, amelyben négyen ültek. Az intézkedés azért történt, mert felmerült, hogy a sofőr ittasan vezeti a járművet, a kenderesi rendőrök kisújszállási kollégáiktól alkoholszondát kértek rádión.

Ekkor a gépkocsiból kiszállt két vádlott, és megállításuk miatt szidalmazni kezdte a járőröket, családjuk kiirtásával fenyegetőztek. Majd hárman támadólag indultak a rendőrök felé, de ekkor megérkezett a kisújszállási rendőrautó. Ennek láttán a vádlottak beültek az autójukba, és elhajtottak abba az utcába, ahol laknak. Ott több ismerősük tartózkodott az utcán, de a hangoskodásra további emberek is kijöttek a házakból, így egy nagyobb csoportosulás alakult ki - tájékoztatott a szóvivő.

A vádlottakat autóval követő rendőrök megérkezésekor a kocsiból kiszálló elsőrendű vádlott rátámadt a rendőrökre és kettőjüknek is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott. Utastársai közül ketten ugyancsak bántalmazni akarták a rendőröket, de ez nem sikerült. Az utcán lévők közül többen biztatták az elkövetőket a bántalmazásra, köztük leghangosabb egy fiatalkorú volt, aki egy alkalommal az egyik rendőrt meg is lökte. A tömeg csak a megérkezett rendőri erősítés hatására húzódott vissza - tette hozzá.

Az utcán lévők közül csupán a fiatalkorút sikerült az eljárás során azonosítani, vele szemben szintén vádat emeltek. A három felnőtt vádlottal szemben előzetes letartóztatásuk fenntartása mellett végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott az ügyész. A gyanúsítottakat külön törvényben meghatározott intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének elkövetésével vádolják.

Ez a bűncselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az elsőrendű vádlott ittas járművezetése miatt a Karcagi Rendőrkapitányság külön eljárást folytat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.