Folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma

Fidesz: öt éve nem volt ilyen kevés regisztrált álláskereső hazánkban

36 hónapja folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma hazánkban, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint pedig öt éve nem volt ilyen kevés regisztrált álláskereső, számuk egy év alatt 20 ezerrel csökkent.

2013.06.15 13:06MTI

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője közölte: a foglalkoztatást segítő adópolitika és a kormányzati programok nagyon jól kiegészítik egymást. 

Az év első négy hónapjában 58 ezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban. A pénteken nyilvánosságra hozott, legfrissebb Eurostat-adatok szerint Magyarország foglalkoztatásban is jobban teljesít, mint más európai országok.
 
Az ország kilépett a recesszióból, az első negyedévben Magyarországon kívül csak két uniós ország tudott gazdasági növekedést produkálni - mondta Selmeczi Gabriella. Mint elmondta: Görög- és Spanyolországban 27 százalékos, Portugáliában csaknem 18 százalékos a munkanélküliség. "Magyarország már nem tartozik ebbe a körbe, amióta új vezetése van országnak, egyre biztatóbbak az ország gazdasági teljesítményének adatai" - fejtegette. 

Hangsúlyozta: Magyarország pénzügyileg talpra állt, és már nem szorulunk mások segítségére. Mint fogalmazott: a Gyurcsány-Bajnai kormányok alkalmatlanságának árát kamatostul kellett visszafizetni az IMF-hitelek formájában. Hozzátette: stabil az ország költségvetése, ezt is kevés európai ország mondhatja el magáról. 

A Fidesz bízik abban, hogy június 21-én az Európai Unió kiengedi Magyarországot a túlzottdeficit-eljárásból. A Fidesz szóvivője reagált Bajnai Gordon pártalapítási kísérletére is. Mint elmondta: a baloldalon csak a névtáblákat cserélik a pártok, de a politikusok ugyanazok maradtak. Álláspontja szerint már a baloldali politikusok is csak szánalmasan nevetgélnek Bajnai Gordonon. 

Miközben a baloldal egymással küzd, nem foglalkoznak az ország problémáival - tette hozzá Selmeczi Gabriella.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.