Klórgázszivárgás miatt tört ki a pánik

Uszodai rosszullét: mindeki elhagyhatta a kórházat

Már mindenki elhagyhatta a kórházat azok közül, akik a Heves megyei Demjén termálfürdőjében pénteken történt klórgázszivárgás miatt lettek rosszul.

2013.06.15 12:33MTI

Szegedi Erzsébet az egri Markhot Ferenc Kórház médiareferense elmondta: a négy felnőtt még péntek este elhagyta a kórházat, a három gyermeket pedig szombat délelőtt bocsátották el. 

Tizenhárom embert szállítottak kórházba a baleset után, de hat fürdőzőt vizsgálatuk után rögtön elengedtek, míg a többieket az intézményben megfigyelésre bent tartották - emlékeztetett a referens. Tizenhét ember lett rosszul pénteken Demjén termálfürdőjében, amikor a gépházban kénsav hipóval keveredett, és az így keletkező klórgáz a levegőbe jutott. 

A mentők a sérülteket ellátták, a fürdőt a hatóságok kiürítették, a területet lezárták. A vészhelyzet nem sokkal péntek este nyolc előtt szűnt meg, azt követően, hogy a katasztrófavédők átfejtették a veszélyes anyagot, és elszállították a fürdőből. A hatóságok megkezdték a bűnügyi, tűzvédelmi és iparbiztonsági helyszíni ellenőrzéseket a baleset okának teljes körű feltárása érdekében.
 
A klórgáz fokozottan mérgező anyag, tüdővizenyőt, légzési nehézségeket, rosszullétet okozhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.