Szakmai konferencián

A bíróságok nyilvánosságának erősítését szorgalmazták Navracsicsék

A bíróságok nyilvánosságának erősítését szorgalmazta Darák Péter, a Kúria elnöke és Navracsics Tibor igazságügy-miniszter egy szakmai konferencián a fővárosban szerdán.

2013.06.12 11:40MTI
Fotó: MTI

A főbíró leszögezte: a jogállamiság fontos garanciája, hogy az ítélkező bíró folyamatosan szem előtt  tartható legyen, ehhez járul hozzá a nyilvánosság érvényesülése a bírósági határozatokkal, tárgyalásokkal kapcsolatban. 

A nyilvánosság nem rendelhető alá a személyiségi jogoknak - hangsúlyozta Darák Péter, aki szerint több éves csend után tovább kell lépni ebben a kérdésben. Navracsics Tibor azt emelte ki, hogy szükséges a nyilvánosság szélesítése, hiszen ez képes megnyitni az igazságszolgáltatás zárt rendszerét. 

Elmondta: egy készülő törvénymódosítások nyomán még idén több mint 200 millió forintot, jövőre több mint 600 milliót, a következő öt évben pedig összesen ötmilliárd forint többlettámogatást kap az igazságszolgáltatás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.