Vacakolt a római járat

Beragadt futóművel landolt egy Wizz Air gép - kismamáért szirénázott a mentő

Mentőcsúszdán hagyták el az utasok a Wizz Air beragadt futóművel landolt római járatát. Többen sérülésről számoltak be a kényszerleszállás után, az orvosi vizsgálat után mindnyájukat elengedték.

2013.06.08 19:32Havariapress
Fotó: MTI

A Wizz Air 3141-es számú, Bukarestből induló reggeli római járata - 165, főként román utassal és 6 fő személyzettel a fedélzetén - kényszerleszállást hajtott végre szombaton délelőtt 8 óra 15 perckor az olasz fővároshoz közeli Fiumicino repülőterén. A HA-LWM lajstromú Airbus A320-232-es gép futóműve hibásodott meg. A pilóta ereszkedés közben észlelte a bajt, jelentette a légi irányításnak. A menetrend szerint a ciampinói reptérre érkező gépet a jobban felszerelt, hosszabb leszállópályájú fiumicinói repülőtérre irányították. A repülőtéri rendőrség tájékoztatása szerint az Airbus bal oldalon beragadt futóművel szállt le, a gép a bal oldalára dőlve, részben a hasán és a hajtóművén csúszva landolt. Ugyancsak repülőtéri források szerint, az esemény során három utas könnyű sérüléseket szenvedett, köztük egy terhes asszony, akit kórházba szállítottak kivizsgálásra. A légitársaság cáfolja, hogy a kényszerleszállás során bárki megsérült volna, ám kommunikációs ügynökségükön keresztül elismerik, néhányan orvosi ellátásban részesültek, de kórházi ellátást egyikük állapota sem igényelt. Közleményük szerint a 165 utas mentőcsúszdán keresztül hagyta el a gépet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.