Rezsicsökkentés

Jövő hónaptól olcsóbb lesz a PB-gáz

Jövő hónap 1-jétől csökken a PB-gáz ára: a vezetékes, a tartályos és a palackos propán-bután- (PB-) gáz is hatósági áras, és így 10 százalékkal olcsóbb lesz. A földgáztörvény erről szóló módosítását hétfőn fogadta el a Ház.

2013.06.03 19:49MTI

A parlament 291 igen szavazattal, 7 tartózkodás mellett hagyta jóvá az előterjesztést, amelyet a fideszes Németh Szilárd nyújtott be a rezsicsökkentés folytatása érdekében. 

A vezetékes, továbbá a tartályos és a 11,5 kilogrammos töltettömegű palackos gáz árát a 2012. december 1-jei árhoz képest kell 10 százalékkal csökkenteniük július 1-jétől a szolgáltatóknak, illetve a forgalmazóknak.
 
A törvény úgy szól, hogy az áfás ár nem haladhatja meg a tavaly decemberi ár 90 százalékát. Azokra is kitér szabályozás, akik a múlt év december elsejét követően kezdték el a PB-gáz-szolgáltatást, illetve -értékesítést. 

Nekik a december 1-jén alkalmazott és a 2012-es forgalommal súlyozott átlagár 90 százalékát kell hatósági árként alkalmazniuk július 1-jétől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.