Három pomázi férfi

Hat pénzszállítót raboltak ki - vádemeléssel zárult a nyomozás

A rablók minden esetben elvették a szállítók fegyvereit, majd motorral menekültek el.

2013.06.03 12:02Havariapress

Vádemeléssel zárta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KRNNI) a nyomozást azzal a három pomázi férfivel szemben, akik 2010 nyara és 2011 tavasza között, a fővárosban és Pest megyében 6 pénzszállítót raboltak ki.

A nyomozás adatai szerint a három pomázi férfi 2010. július és 2011. március között Budapesten és Pest megyében 6 pénzszállítót rabolt ki, az alkalmazottakat fegyverrel megfenyegetve, esetenként megverve őket.

A rablók minden esetben elvették a szállítók fegyvereit, majd motorral menekültek el. Az eljárás során kiderült, hogy a három férfi tehetős vállalkozókat is kirabolt. Az áldozatokat és családjukat saját otthonaikban támadták meg, megverték, megkötözték őket, majd fegyverrel megfenyegetve értékeik átadására szólították fel őket.

A háromtagú rablóbanda két tagját 2011. november 15-én Pomázon fogta el a rendőrség, míg harmadik társuk december 8-án feladta magát. Kihallgatásuk során ketten tagadták a bűncselekmények elkövetését, de a harmadik férfi részletes beismerő vallomást tett.

A három rabló összesen 125 millió forint kárt okozott a bűncselekményekkel. A házkutatások során a rendőrök megtalálták többek között az eltulajdonított lőfegyverek egy részét, egy géppisztolyt, a bűncselekmények elkövetéséhez használt motort, valamint két lopott luxusautót, amit lefoglaltak. Ezeken kívül egy ingatlant is zár alá vettek.

A KRNNI Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztálya a nyomozást a napokban lezárta, az ügy iratanyagát vádemelési javaslattal megküldte a Fővárosi Főügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.