A kormány a nemzetek Európájának híve

Orbán: olyan föderációban, amelyben feloldódnak a nemzetek, nincs helyünk

A magyar kormány a nemzetek Európájának híve, mert ha eltűnnek a nemzetek, egy birodalmi kontinens jön létre - mondta a miniszterelnök csütörtökön egy budapesti konferencián.

2013.05.30 11:32MTI

Orbán Viktor kormánya modellértékű intézkedései közé sorolta a munkaalapú társadalom bevezetését a jóléti helyett, az igazságos és méltányos tehermegosztás kialakítását, az érdem szerinti előrejutás elvét és az Európa-politikájukat.

Utóbbival kapcsolatban azt mondta: "mi a nemzetek Európáját akarjuk". Egy olyan föderációban, amelyben feloldódnak a nemzetek, Magyarországnak nincs helye - folytatta -, "de mi nem elhagyni akarjuk az uniót, hanem részt akarunk venni a vitákban".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.