József Attila Alapítvány

Az Orbán-kormány harmadik évét értékelő könyvet mutattak be

A kormány harmadik évét értékelő kötet bemutatásakor Petschnig Mária Zita hangsúlyozta, hogy ami az elmúlt három évben történt, nem volt forradalom.

2013.05.28 17:16MTI
Fotó: MTI

A József Attila Alapítvány kormányértékelő sorozatának harmadik, Forradalom volt? című tanulmánykötetét mutatták be kedden Budapesten. Petschnig Mária Zita közgazdász kiemelte: az elmúlt években valóban sok minden reformra szorult, "de nem így és nem ilyen formában".

A kormány harmadik évét értékelő kötet bemutatásakor Petschnig Mária Zita hangsúlyozta, hogy ami az elmúlt három évben történt, nem volt forradalom.

A kormány a kétharmados többségre hivatkozva a kisebbség akaratát érvényesítette, mert bár sok minden reformra szorult, "de nem így és nem ilyen formában" - fogalmazott.

Kifejtette: a kormányzó párt mozgásterének bővítését szolgálja a politikában a múlt és az ideológiai kötöttségek kiiktatása, az alaptörvény tetszőleges átalakítása, az Alkotmánybíróság és a Költségvetési Tanács súlytalanítása, a külső korlátok lebontása, a Nemzetközi Valutaalap "kikergetése" és "az EU-kötelekéből való kilépés feszegetése".

A kötet bemutatásán jelen volt Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.