Valamennyi szakszervezet aláírta

Megszületett a bérmegállapodás a BKK-nál

Valamennyi reprezentatív szakszervezet aláírta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) munkavállalóinak idei bérfejlesztéséről szóló megállapodást, amely sikeresen hangolja össze a munkavállalói és a munkáltatói érdekeket.

2013.05.22 10:34MTI

A BKK és a munkavállalók képviselőinek korábbi tárgyalásain csak a Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) nem szignálta a megállapodást. 

A szakszervezet elnöke, Nemes Gábor ezt az MTI-nek azzal indokolta, hogy a BKV létszámleépítésre készül, és szerették volna elérni, hogy a cég segítsen az elbocsátandóknak munkát találni. Időközben a KKDSZ is aláírta a megállapodást. 

A BKK közleménye szerint a megállapodás a korábban a BKV-nál megkötött megállapodással összhangban született, és a közútkezelési, jegyellenőrzési, tömegközlekedés-szervezési, forgalomirányítási, jegyértékesítési és más, BKK-s szakterületeken dolgozók foglalkoztatására vonatkozik. 

A dokumentum értelmében a bérfejlesztés három pillérre épül: egy éves szinten átlagosan 3 százalékos alapbéremelésre, továbbá jelentős, szolgáltatási teljesítményhez kötött ösztönzési rendszerre, illetve a béren kívüli juttatásokra. Ezek lényegében megegyeznek a BKV-nál történt emeléssel, bár belső struktúrájuk némileg különbözik attól. 

Tarlós István főpolgármester és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgató elsődleges célja, hogy a budapestiek minél magasabb szintű közszolgáltatásban részesüljenek, ezért a bérfejlesztésben jelentős szerepet kapott a közszolgáltatások színvonaláért felelős munkavállalók teljesítményének elismerése, ösztönzése - olvasható a BKK közleményében. 

A tájékoztatás szerint a megállapodás a BKK igazgatóságának jóváhagyását követően szerdán lép életbe, ezzel a teljes budapesti közlekedési intézményrendszerben sikerrel zárultak a tárgyalások.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.