Vihar

10 perc alatt 11,7 milliméter csapadék - több mint 30 helyen segítettek a tűzoltók Szegeden

A műszaki mentésben a megyeszékhely tűzoltói mellett hódmezővásárhelyi és ruzsai egységek is részt vettek.

2013.05.12 08:55MTI

Harminckét helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak Szegeden a várost szombat éjszaka erős széllel és jégesővel elérő vihar okozta károk elhárítása miatt Arany-Tóth Attila, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy Szeged belvárosában, illetve Újszegeden fák dőltek épületekre és parkoló járművekre. A műszaki mentésben a megyeszékhely tűzoltói mellett hódmezővásárhelyi és ruzsai egységek is részt vettek - közölte a zászlós.

A Szegedi Tudományegyetem éghajlattani és tájföldrajzi tanszéke által mért adatok szerint szombaton éjszaka tíz perc alatt 11,7 milliméter csapadék hullott a Tisza-parti városban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.