Időközi

Nyolc helyen kezdődött meg vasárnap az önkormányzati választás

Az időközi önkormányzati választásokon reggel hattól este hét óráig adhatják le szavazatukat az arra jogosultak. Érvényességi küszöb nincs, az győz, aki több szavazatot kap.

2013.05.12 07:56MTI

Nyolc helyen tartanak ma időközi önkormányzati választást az országban: Maglócán, Martonfán, Noszlopon, Rádfalván és Szakonyfaluban polgármestert, Pitvaroson településvezetőt és képviselő-testületet, Berettyóújfaluban és Komlón pedig egy-egy helyi képviselőt választanak.

Baranya megyében három helyen is lesz ma időközi választás, mindhárom településen lemondás miatt. Martonfán a polgármesteri tisztségért ketten indulnak, a mintegy 220 lakosú község 178 választópolgára egy szavazókörben voksolhat. Rádfalván három jelölt pályázik a településvezetői posztra, a csaknem 260 lakosú község 171 választópolgára itt is egy szavazókörben adhatja le voksát. Komlón önkormányzati képviselőt választanak, a képviselői helyért négy jelölt verseng, rájuk a körzet mintegy 2000 választópolgára két szavazókörben voksolhat.

A Csongrád megyei Pitvaroson polgármestert és képviselőket is választanak, mert a képviselő-testület korábban feloszlatta magát. Az 1400 lakosú község polgármesteri posztjáért egy jelölt indul, a hat képviselői posztra pedig heten pályáznak.

Győr-Moson-Sopron megye egyik legkisebb települése, Maglóca polgármesteri székéért négyen indulnak. Itt azért kellett időközi választást kiírni, mert az eddigi polgármester március elején lemondott.

A Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfalu 7. számú egyéni választókerületében a helyi képviselő lemondott, a képviselői helyért három jelölt indul.

A Vas megyei Szakonyfaluban ugyancsak lemondás miatt polgármestert választanak, a tisztségért egyetlen jelölt indul. A választói névjegyzékben 288-an szerepelnek a mintegy 400 lakosú, jórészt szlovén nemzetiségűek által lakott községben.

A Veszprém megyei Noszlopon szintén az eddigi polgármester lemondása miatt tartanak időközi választást, a tisztségért ketten indulnak.

Az időközi önkormányzati választásokon reggel hattól este hét óráig adhatják le szavazatukat az arra jogosultak. Érvényességi küszöb nincs, az győz, aki több szavazatot kap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.