Heves zivatar miatt riaszt a meteorológia

Figyelem! Erre tart a korábban Szegedet letaroló szupercella!

Négy megyére másodfokú, narancs riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton késő este.

2013.05.11 23:39MTI

Csongrád, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye egyes kistérségeiben heves zivatarra kell számítani, helyenként felhőszakadás is lehet - áll a közleményben.

Korábban a szolgálat a várható időjárásról azt közölte, hogy az ország területén vasárnap hajnalig főként a Dunántúlon lesz erősen felhős az ég, itt ismétlődő eső is várható, a Duna-Tisza-közén pedig elszórtan záporok, estig néhol zivatarok alakulnak ki. Ettől keletre derült, csapadékmentes időre van kilátás.

Vasárnap az ország nagy részén már felhős lesz az ég, bár a Dunántúlon lassanként megszűnik az eső. Keleten, északkeleten a napsütést követően az erőteljes gomolyfelhő-képződésből záporok, zivatarok kialakulása várható néhol felhőszakadással, itt-ott jégesővel is. Az északnyugati szél nagyobb területen a Dunántúlon erősödik meg, vasárnap már viharossá is fokozódik. Másutt viszont zivatarok környezetében lehet átmeneti viharos széllökés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.