Kötelező pótjegy

MSZP: a nyugdíjasokat és a gyerekeket is megadóztatja a kormányfő

A nyugdíjasokat és a gyerekeket is megadóztatja a miniszterelnök azzal, hogy jövő szerdától bevezetik a gyors- és sebesvonatokra is kötelező pótjegyet.

2013.05.11 14:49MTI

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja pénzbehajtásnak nevezte az intézkedést, amely nem jár többletszolgáltatással, így például ülőhelyet sem biztosít az utasok számára. Ez tehát egy burkolt áremelés, vagy a Varga Mihály által pénteken ismertetett pénzügyi csomag része - tette hozzá.
   
Korózs Lajos tájékoztatása szerint a jövőben alig lesz lehetőség pótjegy nélkül eljutni a fővárosból egyebek mellett Miskolcra, Győrbe, Debrecenbe vagy Szegedre. A szocialista politikus példaként Füzesabonyt említette, ahonnan napi 26 vonat indul a fővárosba, ám ezek közül csak három személyvonat. Ez utóbbival azonban csak két átszállás után lehet elérni a fővárost, így az egyébként egyórás út fél napig tart.
   
Az ellenzéki politikus további példákat sorolva megemlítette, hogy Szegedről csak egyetlen, hajnalban induló vonat lesz pótdíjmentes, míg Nyíregyházára még pótjeggyel is 4 órás az út, amit helyjegy híján állva kell megtenniük a nyugdíjasoknak és a gyerekeknek. A kismamáknak a velük utazó gyerekek részére is pótjegyet kell váltaniuk még akkor is, ha az utat a szülő ölében ülve teszik meg - jegyezte meg Kórozs Lajos.
   
Az MSZP elnökségi tagja emlékeztetett arra is, hogy amikor az autóbuszokon tavasszal pótdíjat vezettek be, azt azzal indokolták, hogy így kívánják növelni a vasút versenyképességét. Így ez a mostani döntés kizárólag a pénzbehajtásról szól - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.