"Nem formális egyeztetés"

Trafik - Szekszárd polgármestere szerint nem történt semmi törvénytelen

Nem történt törvénytelenség a pályázatokkal kapcsolatban Szekszárdon, a város közgyűlésének Fidesz-frakciója egy "nem formális egyeztetésen" beszélt a helyi pályázókról.

2013.05.10 14:34MTI

Horváth István (Fidesz-KDNP) a tolnai megyeszékhely polgármestere elmondta: nem is történhetett törvénytelenség, hiszen a pályázatokat a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. írta ki, és döntött róluk a kiírásnak megfelelően. Nem volt hatásunk a döntésre - tette hozzá.

"Mint polgármesternek, az a dolgom, hogy legyek tájékozott a városban történő ügyekről. Voltak megkeresések, hogy segítsünk a pályázóknak. Mások is megkeresnek minket egyesületek, civil szervezetek. Van ahol tudunk segíteni, van ahol nem" - fogalmazott. Mint mondta, "direkt és indirekt információik" voltak a trafikpályázatokkal kapcsolatban, és - szavai szerint - helyes, ha egy városvezetés ezeket összegyűjti, és beszél róla. 

A hvg csütörtöki cikkében egy birtokába jutott hangfelvétel alapján számolt be a valószínűleg március végén tartott egyeztetésről, ami az írás szerint úgy zajlott, ahogy Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselő arról április 30-án a portálnak adott interjúban beszámolt. A hvg szerint az egyeztetésen egyenként végigvették, ki ismeri a dohányboltra pályázókat. 

A cikk szerint a polgármester többek közt azt mondta, hogy az a lényeg, "ne a szocik győzzenek". "Az a lényeg, elkötelezett jobboldalinak kell lenni" - idézi a portál a városvezetőt. Az MTI kérdésére, miszerint hitelesnek tartja-e a hangfelvétel közlését, Horváth István azt válaszolta, alapvetően igen. Hozzátette azt is, hogy mint közszereplőnek nincs kifogása az ellen, hogy hangfelvétel készüljön akár egy frakcióülésről, vagy akár egy ilyen beszélgetésről is. 

Az elhangzottakban nem volt vállalhatatlan információ - jegyezte meg. Horváth István csúsztatásnak nevezte, hogy lett volna pályázói lista. Megismételte: "megkeresések, információk" vannak; az a beszélgetés, amire utalt a cikk, nem szólt másról, mint 5-6 olyan pályázóról, aki megkeresett minket - mondta.
 
A polgármester kifejtette azt is, hogy a szocialista vállalkozásokról nincs jó véleménye, amit azzal magyarázott, hogy a korábbi, szocialista vezetéstől hét éve "működésképtelen állapotban" vették át a várost. Megtartom magamnak a jogot, hogy a polgári értékrendű vállalkozásokban jobban bízzak - mondta. 

A húga és egy szekszárdi közgyűlési tag nyertes trafikpályázatával kapcsolatos újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy nem tilthatja meg a családtagjainak, hogy egy harmadik szervezet pályázatán induljanak - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.