A védekezést homokzsákokkal oldották meg

Mobilgát védi majd Vácot, megépítenek egy zsiliprendszert is

Árvízvédelmi fal védi majd Vácot, az 1,8 kilométer hosszú mobilgát 1,5 milliárd forintba kerül.

2013.04.29 16:13MTI

A város alpolgármestere, Pető Tibor elmondta: a városnak jelenleg nincs árvízvédelmi rendszere, a védekezést homokzsákokkal oldották meg. A régóta tervezett beruházás teljes mértékben uniós támogatásból valósul meg, a városnak nem kell önrészt biztosítania. A fejlesztéssel megteremtik a belváros védelmét, és megépítenek egy zsiliprendszert is, amely a Gombás-patak visszaduzzadását akadályozza meg.    

A Barabás utcától a Gombás-patakig tartó 1800 méteres szakaszt teljes hosszában mobilgát védi majd, aminek köszönhetően megmarad a város dunai panorámája. "Vác és a Duna intenzív kapcsolata egy egyedülálló korzóban teljesedik ki, aminek megőrzése cél volt" - mondta az alpolgármester.    

A közbeszerzési pályázatot júniusban írják ki, a munkálatok várhatóan jövő márciusában kezdődnek és novemberben fejeződnek be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.