Gödöllőn tüntettek az alaptörvény ellen

Koporsóval temette a köztársaságot a DK

Koporsóval temette a köztársaságot a Demokratikus Koalíció néhány tagja Magyarország új alaptörvénye aláírásának második évfordulója alkalmából Gödöllőn csütörtökön. A helyszínen a Fidesz szimpatizánsai is tüntettek.

2013.04.25 18:54MTI

A Szabadság téren kora délután a Demokrata Koalíció (DK) képviseletében egy 5-6 tagú csoport jelent meg egy koporsóval, így demonstrálva, hogy álláspontjuk szerint "a köztársaság halott". Kis Ildikó, a DK helyi elnöke az MTI-nek kijelentette, véleményük szerint az új alaptörvény jogbizonytalanságot teremtett, aminek következtében megszűnt a köztársaság. 

A demonstrálókhoz "Együtt 2014"-táblával további négy ember csatlakozott, majd közösen városbejáró sétára indulva elhagyták a teret. Eközben a Fidesz szimpatizánsainak 20-30 tagú csoportja Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont hazugnak beállító táblákkal jelent meg a téren, élükön Vécsey Lászlóval, a párt országgyűlési képviselőjével. 

A politikus rögtönzött sajtótájékoztatóján leszögezte: Magyarország államformája a köztársaság. Véleménye szerint a DK-val rokonszervezők elfelejtik, hogy a Gyurcsány-Bajnai nevével jelzett korszak a nokiás dobozok, a 23 millió román betelepedésével riogatás, a multiknak juttatott garantált profit jegyében telt el, mindez "a mai gazdasági bajok egyik fő forrása".
 
A politikus arról is szólt, hogy a rezsicsökkentés támogatására Gödöllőn eddig már több ezer aláírás gyűlt össze, és mostantól a Fidesz helyi irodája is nyitva áll az újabb aláírók előtt. A demonstráció rendzavarás nélkül ért véget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.