Július 1-jével lépnek hivatalba

Balog Zoltán rektori kinevezésekre tett javaslatot

Hat rektori kinevezésre tett javaslatot Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az államfőnek, illetve a miniszterelnöknek.

2013.04.25 17:34MTI

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: Balog Zoltán tárcavezető Áder János köztársasági elnöknek három egyetemi, Orbán Viktor miniszterelnöknek három főiskolai rektor kinevezésére tett javaslatot. 

Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár minden jelölttel találkozott, ezt követően tette meg javaslatait a miniszternek. E szerint a győri Széchenyi István Egyetem rektori feladatainak ellátására Földesi Péter egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem rektori tisztségére Szilvássy Zoltán egyetemi tanár, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektori posztjára Somorjai-Kiss Tibor egyetemi tanár, az egri Eszterházy Károly Főiskola rektori feladatainak ellátására Liptai Kálmán főiskolai tanár, a Szolnoki Főiskola rektori pozíciójára Túróczi Imre főiskolai tanár, a Kecskeméti Főiskola rektori tisztségére pedig Ailer Piroska főiskolai tanár kinevezését javasolja. 

A rektorok július 1-jével lépnek hivatalba - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.