Egy csónakban

Tíz menekült holttestére bukkantak Marokkó partjainál

A menekültek Spanyolországba szerettek volna eljutni.

2013.04.17 18:11MTI

Tíz holttestet találtak egy bárkában Marokkó partjainál, többségük Maliból és Szenegálból származó menekült volt - jelentette szerdán a spanyol tengeri mentőszolgálat a marokkói hatóságok információi alapján.

A félig elsüllyedt lélekvesztőben tartózkodó további 34 embert a kedd éjszakai mentőakció során sikerült még élve kimenteni, és a legközelebbi kikötőváros, Al Hoceima kórházába szállítani.

Az intézet egyik főorvosa a spanyol hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: a halottak között két nő és három gyerek is van, és a túlélők közül többen "katasztrofális állapotban" kerültek a kórházba.

A menekültek Spanyolországba szerettek volna eljutni. A szerencsétlenség oka egyelőre nem ismert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.