Elkapták a cigi csempészeket

Lövéssel állítottak meg egy csónakot a pénzügyőrök

Húszezer doboz, több mint 15,5 millió forint értékű cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy csónakban a Tisza partján. A járőrökkel szemben támadólag léptek fel a cigaretta csempészek, ezért a pénzügyőrök figyelmeztető lövést adtak le a levegőbe.

2013.03.05 09:05ma.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a rendőrség munkatársai közösen végeztek hajós ellenőrzéseket az éjszakai órákban a Tiszán, amikor egy csónakra lettek figyelmesek, ami láthatóan nagy mennyiségű cigarettát szállított. A csónak kis idő elteltével a folyó egyik szakaszán kikötött a partra és a cigarettákat a csempészek elkezdték kirakodni.

Az elkövetők észrevették a járőröket és többen támadóan léptek fel a járőrökkel szemben, ezért a pénzügyőrök figyelmeztető lövést adtak le a levegőbe. A csempészek a lövés hatására elmenekültek a helyszínről. A csónakban majdnem húszezer doboz, különféle márkájú magyar adójegy nélküli cigaretta volt. A csempészésre használt csónakot valamint a 15,5 millió forint értékű rakományt a pénzügyőrök lefoglalták.

A pénzügyőrök költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen elkövető ellen feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.