123 millió forintból

Hajléktalanok beilleszkedése - program indult a fővárosban

A résztvevőknek a közterület helyett a szükségleteiknek megfelelő hajléktalanszállót vagy önálló lakhatást kínálnak, bérelt lakásokban.

2013.04.17 17:09MTI

Hajléktalanok társadalmi visszailleszkedését segítő program indult 123 millió forintból Budapesten.

A fővárosi önkormányzat szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) Nyitás az utcára elnevezéssel indított programot, amelyben 120, közterületen élő hajléktalan kap támogatást, hogy megtegye az első lépéseket a társadalomba való visszailleszkedéshez. A 2014 augusztus végéig tartó kezdeményezés célja az érintettek foglalkoztathatóságának fejlesztése, foglalkoztatási esélyeik növelése, önálló életvitelük erősítése, s ezeken keresztül az utcán élők számának csökkentése.

A résztvevőknek a közterület helyett a szükségleteiknek megfelelő hajléktalanszállót vagy önálló lakhatást kínálnak, bérelt lakásokban. Emellett a hajléktalanok készség- és kompetenciafejlesztő beszélgetéseken vesznek részt, továbbá szociális munkás és pszichiáter segíti őket. Lehetőséget kapnak arra is, hogy OKJ-s szakmát szerezzenek vagy befejezzék félbehagyott iskolai tanulmányaikat.

A BMSZKI tíz hajléktalannak támogatott foglalkoztatási lehetőséget kínál, álláskereső irodái pedig a munkaügyi központokkal közösen segítenek az álláskeresésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.