Hét vezér program

Vona: ha van munka, akkor minden van, ha nincs munka, akkor semmi sincs

Vona Gábor szerint az lenne az igazi szabadságharc, ha a kormány nem az alkotmányért, hanem a munkahelyekért konfrontálódna az Európai Unióval.

2013.04.16 22:09MTI

A Jobbik elnöke kedden Szigetváron, lakossági fórumon azt mondta: a legfontosabb feladat a munkahelyteremtés. "Ha van munka, akkor minden van, ha nincs munka, akkor semmi sincs" - hangoztatta. Vona Gábor úgy vélte, hogy a bírák nyugdíjaztatásával, a médiatörvénnyel vagy az alkotmánnyal kapcsolatban Brüsszellel folyatott csaták "a Fidesz hatalmáról szólnak", Magyarország szempontjából teljesen feleslegesek, azokból egyetlen munkahely sem lesz. "A magyar földért, iparért, mezőgazdaságért kellene harcolni" - jegyezte meg.

A pártelnök szerint igaza van Orbán Viktor kormányfőnek, hogy egymillió munkahelyet kell teremteni, nem mindegy ugyanakkor, hogyan. "A közmunkaprogram, amelyben lassan már 300 ezren vesznek részt, nem foglalkoztatáspolitikai, hanem inkább szociálpolitikai intézkedés, statisztikai bűvészkedés" - mondta. A politikus pártja Hét vezér programját ajánlotta a mintegy száztagú hallgatósága figyelmébe, amely szerint a mezőgazdaság, a feldolgozóipar, az építőipar és a bányászat az a terület, ahol komoly lehetőség kínálkozik a foglalkoztatás növelésére.

A Jobbik három dunai és két tiszai vízlépcső építésével tíz évre mintegy 100 ezer embernek adna munkát, és a bányászatban is további 30 ezren tudnának dolgozni - jelentette ki. Vona Gábor szólt arról is, hogy a Jobbik a rendőrség működése mellett a közbiztonság érdekében továbbra is szükségesnek látja egy, a közrend védelmével foglalkozó, állomáshelyéről el nem vezényelhető, általuk csendőrségnek nevezett rendvédelmi szerv felállítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.