Hallgatói szerződés

DK: a titkosszolgálatok ne juthassanak hozzá hallgatók adataihoz!

"Az a rezsim, amelyik a jövendő értelmiséget figyelteti meg, egy velejéig romlott és rohadt rezsim".

2013.04.16 15:06MTI

A Demokratikus Koalíció (DK) a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy a hallgatói szerződést aláíró diákok bármely adata a titkosszolgálatokhoz kerülhessen - mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Vadai Ágnes.

A független képviselő azt mondta: a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény javasolt módosítása szerint a hallgatói szerződést aláíró diákok személyes és különleges adatait egy erre kijelölt állami szerv még öt évvel az után is kezelheti, hogy azok teljesítették a számukra előírt feltételeket. Már ezt is érthetetlennek tartják - folytatta -, de ennél is sokkal súlyosabbnak érzik, hogy az adatokat tovább lehet majd adni a nemzetbiztonsági szolgálatoknak. "Az a rezsim, amelyik a jövendő értelmiséget figyelteti meg, egy velejéig romlott és rohadt rezsim" - jelentette ki.

Vadai Ágnes felszólította a kormányt, hogy vonja vissza a vonatkozó javaslatot. Hozzátette: ha a kabinet ezt nem teszi meg, akkor a nemzetbiztonsági szolgálatokat és a Terrorelhárítási Központ vezetőjét szólítják fel arra, hogy tagadják meg ezeknek az adatoknak az átvételét. Ha ez sem történik meg, akkor 2014 után minden ilyen adatot törölnek és megtörténik a felelősségre vonás az ügyben - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.