Szélsőséges időjárás

Kormányzati fellépést sürget a klímaváltozás ellen az LMP

"Ha a kormányt az ország hosszú távú sorsa is érdekelné, akkor paradigmaváltást hajtana végre a tájgazdálkodás és a katasztrófavédelem területén."

2013.04.07 13:26MTI

Az LMP szerint az éghajlatváltozás miatt paradigmaváltást kell végrehajtani a mezőgazdaság és a katasztrófavédelem területén - erről Szél Bernadett és Csiba Katalin beszélt a párt vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Szél Bernadett a klímakutatók azon állítására hívta fel a figyelmet, hogy a globális felmelegedés miatt szélsőségessé válik a Kárpát-medence időjárása. Úgy vélte, hogy a kormánynak jelenleg semmilyen éghajlatvédelmi politikája nincsen.

A független képviselő kijelentette, hogy komplex térségi vízgazdálkodási rendszerek üzemeltetésével rengeteg munkahelyet lehetne teremteni. Ehhez egy új szemléletű, a vízvisszatartásra és a természetközeli ártéti technológiákat alkalmazó mezőgazdaságra lenne szükség - tette hozzá.

Az LMP társelnöke azt is elmondta, hogy az egységes vízügyi rendszer szétszabdalása és a terület forrásainak csökkentése károkat okozott.

Csiba Katalin úgy fogalmazott, hogy aki nem veszi észre a klímaváltozás által okozott károkat, az "vagy idióta, vagy nem akarja látni a valóságot".

Miután a kormányzati szereplők nem bizonyítják, hogy valódi stratégiát készítettek volna a probléma megoldásának érdekében, ezért "választhatnak aközül, hogy melyik jelzőt szeretnék magukra valósnak tudni" - mondta.

A párt környezetpolitikai szakszóvivője hangsúlyozta, hogy ha a kormányt az ország hosszú távú sorsa is érdekelné, akkor paradigmaváltást hajtana végre a tájgazdálkodás és a katasztrófavédelem területén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.