Sztrájkra biztattak

A Fidesz szerint visszatetsző az LMP buzgósága a pedagógussztrájk ügyében

A kormány jelenleg is tárgyal és párbeszédre törekszik a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével (PDSZ).

2013.03.19 14:14MTI

Hoppál Péter, a parlament oktatási bizottságának fideszes tagja így reagált arra, hogy az LMP kedden sztrájkra biztatta a pedagógusokat, mert a párt szerint a tanároknak nyomást kell gyakorolniuk a kormányra.

Az iskolákban tanításnak van helye, nem "pártpolitikailag fűtött akcióknak", a gyermekek és a szülők nem kérnek ebből - kommentálta a Fidesz szakpolitikusa Osztolykán Ágnes független képviselő, LMP-s politikus szavait az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Közölte, a Fidesz-frakció bízik abban, hogy a többi pedagógus-szakszervezethez hasonlóan a PDSZ is a párbeszédet választja a sztrájk helyett.

"Mindannyian tudjuk és értjük a pedagógusok problémáit, ők voltak a Gyurcsány-Bajnai-kormányok egyik legnagyobb vesztesei", a Fidesz-kormány azonban a tanárok mellett áll: a kistelepülések iskoláinak állami átvételével pedagógusállások ezreit sikerült megmenteni - írta Hoppál Péter.

A képviselő hozzátette, reméli, hogy a tanártársadalom látja a kormány erőfeszítéseit, amelyeket értük tesz: több mint 16 milliárd forintot fordít a kabinet pedagógusképzésre, és a rendszerváltás óta először készült nekik életpályamodell, amely az ország pénzügyi teljesítőképességével arányban életbe lép, és megindul a bérrendezés.

A PDSZ korábban gördülő sztrájkot hirdetett ezzel a héttel kezdődően, de a munkabeszüntetés megkezdését a múlt héten felfüggesztették, és munkaügyi bírósághoz fordultak, hogy az mondja ki, a közoktatásban dolgozók nem kötelezhetőek elégséges szolgáltatás biztosítására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.