Értelmetlen befizetések

Szűk politikai elitnek kedvez - az MSZP eltörölné a kötelező agrárkamarai tagságot

Az MSZP kormányra kerülve eltörölné a kötelező agrárkamarai tagságot, az - az ellenzéki párt szerint - kizárólag a Magosz vezetőinek anyagi érdekeit szolgálja.

2013.03.29 08:13MTI

Gőgös Zoltán, a parlament mezőgazdasági bizottságának alelnöke közleményében azt írta, a Fidesz két köztestületnél kétféle törvényt alkotva, szűk politikai eliteknek játszotta át ezt a területet. "A hegyközségeknél - néhány Fidesz-közeli sztár borász akaratának megfelelően - úgy, hogy a területarányos szavazási szisztémát alkalmazta, ezzel kisemmizett több tízezer kistermelőt. Az agrárkamaránál már egy tag egy szavazat elve alapján választottak, pontosan tudva, hogy a termelők elutasítják a kötelező tagságot, ezért nem is vesznek részt egy antidemokratikus választáson" - fogalmazott.

A szocialista párt ellenzi - tette hozzá Gőgös Zoltán -, hogy "újabb értelmetlen befizetésekkel terheljék a kistermelők százezreit".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.