Potápi visszavonta módosító javaslatát

Mégis lehet majd tudni, ki honnan szavaz

Visszavonta a magyar állampolgárságról szóló törvény módosítására benyújtott javaslatát hétfőn a fideszes Potápi Árpád.

2013.03.25 12:06MTI

A kormánypárti képviselő azt kezdeményezte, hogy - nemzetbiztonsági érdekből vagy a külügyi kapcsolatok védelme érdekében - az állampolgársági kérelmet beadók állampolgárság szerinti megoszlására és a benyújtás földrajzi helyére vonatkozó adat megismerése iránti igény teljesítése legyen megtagadható.

Az indítványt a múlt héten kezdte tárgyalni az Országgyűlés, a részletes vita a napirendi javaslat szerint most hétfőn folyt volna róla.

Az előterjesztő a parlamenti vitában azt mondta, célja a magyar állampolgárok biztonságának megóvása. Az ellenzék támadta a javaslatot, bírálva a "titkolózást" és felvetve a választás manipulálásának lehetőségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.