Az izraeli törvények szerint

Lemondanak kettős állampolgárságágukról a parlamenti képviselők Izraelben

A következő kneszet hét új parlamenti képviselőjének kell a február 5-ei felesketése előtt lemondania külföldi állampolgárságáról.

2013.01.27 11:53MTI

Izrael bevándorló társadalom, ezért saját jogukon vagy szüleik révén sokaknak van kettős állampolgársága. Az izraeli törvények szerint a parlamenti képviselőknek  le kell mondaniuk esetleges külföldi állampolgárságukról, és erről már értesítették is az érintetteket.
   
Naftali Bennettnek, a Bájt Hajehudi (Zsidó Otthon) párt vezetőjének szülei Amerikából vándoroltak Izraelbe és maga is rendelkezik amerikai állampolgársággal. Dov Lipman, a Jes Atid egyik képviselője nyolc éve költözött Izraelbe az amerikai Marylandből, neki is le kell mondania amerikai útleveléről.
   
Két képviselő szülei révén francia állampolgár is.
   
Móse Feiglin, a Likud szélsőjobboldalát vezető telepes politikus ausztráliai útlevéllel is rendelkezik családja révén, de még sosem járt Ausztráliában,  és nem okoz gondot számára, hogy megváljon második állampolgárságáról a Makor Rison című izraeli lap szerint.
   
Beválasztottak az új parlamentbe még egy izraeli-német és egy izraeli-litván kettős állampolgárt is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.