Havazás

Orbán a katasztrófa elhárításáról: nem lehetett gyorsabban menteni

miniszterelnök szerint a múlt heti rendkívüli időjárási és közlekedési körülmények között nem lehetett gyorsabban kimenteni az utakon rekedt embereket.

2013.03.22 10:20MTI

A múlt heti rendkívüli időjárás miatt kialakult katasztrófahelyzet elhárításával kapcsolatban Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban azt mondta, a mentés első számú célja megvalósult, mert az emberi élet biztonságát garantálták, és az állapotokhoz képest a vagyoni kár is elfogadható mértékű volt.

Közölte: ha legközelebb ismét száz kilométer per órás szél lenne, újra többméteres hófalak jönnének létre, és több kilométer hosszan torlódnának fel a gépkocsik a sztrádán, akkor sem tudnák - mert emberileg nem lehetséges - gyorsabban kimenteni az embereket, mint a múlt héten. "Nincs olyan technológia, amellyel ilyen időjárási körülmények között, ilyen hosszú kocsisorból hamarabb lehetne kimenteni az embereket" - jelentette ki a kormányfő.

A bajt egy módon lehet megelőzni, ha az emberek józan megfontolás alapján együttműködnek a hatóságokkal - mondta Orbán Viktor, hozzátéve: "ha felmentünk a sztrádára, onnantól kezdve a jóisten kezében vagyunk, hogy beleszorulunk-e egy ilyen helyzetbe, vagy pedig időben sikerül lemenni".

A miniszterelnök szavai szerint a mentésben részt vevők ragyogó munkát végeztek, és emberiességből is jelesre vizsgáztak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.