Havazás

Párbeszéd Magyarországért: Pintér és Bakondi mondjon le!

A Párbeszéd Magyarországért (PM) arra szólítja fel Pintér Sándor belügyminisztert és az OKF-et vezető Bakondi Györgyöt, hogy még hétfőn ajánlják fel a lemondásukat.

2013.03.18 12:06MTI

Dorosz Dávid budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, az ügyben egyébként 21 kérdést is intéz a belügyminiszterhez. Többek között arra kíváncsi, hogy a tárca miért nem készült fel időben, miért nem tette meg a megfelelő intézkedéseket.

Szavai szerint, az amit a Belügyminisztérium (BM) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság művelt, "önmagában katasztrófa volt" és csak súlyosbította a helyzetet.

Hangsúlyozta, hogy a nyilvános időjárás-jelentésekből napokkal előtte lehetett látni, hogy milyen súlyos helyzet fog kialakulni, de a BM mégsem tett semmilyen megelőző intézkedést.

Az úton ragadtak két dolgot kaptak a Belügyminisztériumtól: egy "bugyuta" sms-t és "pofátlan, pökhendi mondatokat" Pintér Sándortól - jelentette ki. A belügyminiszter nem akarja vállalni a felelősséget azért, amit ő és munkatársai elrontottak, ehelyett kifogásokat keres. Ezek Magyarország belügyminiszteréhez méltatlan mondatok az pedig "gusztustalan", hogy a bajba jutottakra akarja hárítani a felelősséget - tette hozzá.

Az, hogy százak rekedtek az utakon, az Orbán Viktor, Pintér Sándor és Bakondi György hibája - szögezte le.

A képviselő a PM és az Együtt 2014 nevében részvétét nyilvánította az extrém időjárás miatt elhunytak hozzátartozóinak és mindenkinek aki bajba jutott vagy kárt szenvedett. Egyúttal köszönetet mondott a rendőrség, a katasztrófavédelem és mentőszolgálatok tagjainak a munkájukért és helytállásukért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.