Március15

Brüsszeli megemlékezés az 1848-as forradalom évfordulójáról

Az Európai Parlament (EP) magyar néppárti delegációja és a Magyar Hullám nevű közéleti és kulturális társaság szervezésében ünnepélyesen megemlékeztek hétfő este Brüsszelben az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról.

2013.03.19 07:38MTI

A rendezvényen köszöntőt mondott Pelczné Gáll Ildikó fideszes EP-képviselő, valamint Kovács Tamás Iván brüsszeli magyar nagykövet.
   
Ünnepi beszédet tartott Hatos Pál, a Balassi Intézet főigazgatója. Felhívta a figyelmet arra, hogy 1848 márciusa nagyon különböző felfogású és világlátású embereket kapcsolt össze a szabadság igenlésében, és megteremtette a nemzeti egységet. Hangsúlyozta, hogy ma is a nemzetek közössége adja a fő keretet Európában a társadalmi törekvések érvényesítéséhez, és hogy a mostani, a korábbinál jóval nagyobb mobilitást lehetővé tevő körülmények közt különösen fontos a nemzeti önazonosság megőrzése a magyar diaszpórákban, köztük a kiemelkedő jelentőséggel bíró Brüsszelben, "Európa fővárosában".
   
Az ünnepségen Érdi Tamás Junior Prima-díjas zongoraművész adott koncertet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.