Áprilistól újraindul!

Játszva tanulhatják a fiatalok az élet törvényszerűségeit (x)

Uniós forrásból valósította meg a Fórumház Egyesület azt a programsorozatát, melynek célja, a fiatalok családalapítási motivációinak növelése, hogy számukra is lehetőség nyíljon az életben oly nélkülözhetetlen kötelék megteremtésére.

2013.03.19 11:05ma.hu

Uniós forrásból valósította meg a Fórumház Egyesület azt a programsorozatát, melynek célja, a fiatalok családalapítási motivációinak növelése, hogy számukra is lehetőség nyíljon az életben oly nélkülözhetetlen kötelék megteremtésére.

A TÁMOP 5.5.1-es pályázat keretében a Fórumház Egyesület nagyszabású gálaműsort szervezett, melynek helyszíne a kőbányai Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Ház volt. A programon több százan vettek részt, elsősorban a fiatal korosztály képviseltette magát.

Az ünnepélyes megnyitót Seres András projektmenedzser tartotta, aki a Fórumház Egyesület nevében külön köszönetet mondott az ESZA Nonprofit Kft-nek, az új Széchenyi terv keretében - az Európai Unió támogatásával - megvalósuló programért.

A gálaműsor fő feladatát a pályázat címe is jól tükrözte: „Közösségépítés a családi élet fókuszában”. A pályázat által ugyanis az egyesület sokkal intenzívebben tudja megvalósítani céljait: minél több fiatal bevonásával olyan programokat szervez, melyek rávilágítanak a családi élet szépségére, a család semmi mással nem helyettesíthető szerepére, a házasságkötés és a gyermekvállalás fontosságára.

A megnyitó után Böjte Csaba üzenetét hallgathatta meg a közönség, majd színvonalas előadások következtek.

Elsőként Rencsényi Beatrice - A keresztény család Európa jövője címmel beszélt – elsősorban - vallási szempontból a családi élet szépségéről, őt követte Dr. Zombori Judit (SOTE) - Szülői szerepek, a szülői felelősség című előadása, mely inkább pszichológiai aspektusból vizsgálta a témát.

Ezután a fiatalok táncbemutatót tartottak: főleg kortárs, modern táncokból láthattak ízelítőt a megjelentek. A program több helyszínen, kisebb előadásokkal folytatódott, köztük Hajnal György atya a Regnum Marianum plébániáról tartott interaktív előadást. A programok párbeszédes formában zajlottak, hogy a fiatalok ne csak meghallgassák az előadókat, hanem kérdezhessenek is tőlük, elmondhassák véleményüket az előadásokkal kapcsolatban.

A nap folyamán folyamatos konzultáció zajlott: az Egyesület által felkért szakértők bevonásával ingyenes pszichológiai, mentálhigiénés és pályaválasztási tanácsadást vehettek igénybe az érdeklődők.

A nap végén a résztvevők elégedetten távoztak. „Bízunk benne, hogy az érdekes programoknak köszönhetően a Fórumház Egyesület is hozzájárult a résztvevők családalapítási motivációinak növeléséhez, ehhez az életben oly nélkülözhetetlen köteléknek/kapcsolatnak a megteremtéséhez – mondták a Fórumház Egyesület programszervezői.
(x)

Az Egyesület a következő ilyen volumenű programsorozatát áprilisban tervezi megvalósítani.



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.